Päivystys 24H - Soita (08) 311 2311

Lisätietoja

Tarjonnassamme kotitalouksille suunnattuna oleva Ajax-hälytinjärjestelmä on Euroopan palkituin langaton hälytinjärjestelmä ja se valittiin myös maailman parhaaksi hälytinjärjestelmäksi 2017 (Security and Fire Excellence Awards). Kyseessä on moderni järjestelmä, joka on suunniteltu alusta asti täydellisyyttä hipovaksi ilman kompromissejä.

Järjestelmä tunnistaa kotiisi kohdistuvat uhkat, mutta myös itseensä suuntautuvat sabotaasiyritykset - mukaanlukien virus- ja bottihyökkäykset. Tämän lisäksi kaikki laitteiston liikuttama data on salattua, mikä estää kaappauksen ja väärinkäytön.

Laitteisto on saatavilla joko mustana tai valkoisena!

Mobiilisovellus

Kotitalouksien paketteihimme tulee aina mukana käyttöoikeus ja käyttökoulutus mobiilisovellukseen, jonka avulla voitte helposti hallinnoida hälytinjärjestelmäänne:

 • tarkista tunnistimien toimintatila ja esimerkiksi kohteen lämpötila - jokainen ilmaisin seuraa lähiympäristönsä lämpötilaa
 • kytke laitteisto päälle ja pois etänä puhelimellasi
 • yöasetus - kytke laitteistoon yöksi päälle kuorisuojaus, joka hälyttää mikäli ovi aukeaa tai lasi hajoaa yön aikana
 • reaaliaikaiset ilmoitukset ja tarkat tiedot toiminnasta - halutessasi sovellus kertoo mm. kuka tuli kotiin ja milloin
 • videovalvonta tarvittaessa suoraan puhelimestasi
 • säännölliset päivitykset

HUOM. Sovellusta on mahdollista laajentaa ohjaamaan myös muita kotisi laitteita. Kysy meiltä lisää!

Keskusyksikkö

Järjestelmän keskusyksikkö kerää tunnistimien toimittaman datan yhteen ja lähettää ne mobiilisovellukseen sekä meille. Tunnistimet voi parhaillaan asentaa jopa yli kilometrin päähän keskuksesta ja silti se pystyy keräämään datan ja toimimaan ohjelmoidulla tavalla. Tämän lisäksi keskuksen ominaisuuksiin kuuluu:

 • reagointiaika hälytykseen 0,15 sekuntia
 • sabotaasikytkin - hälyttää mikäli keskukseen yritetään päästä käsiksi tai esimerkiksi sähköt katkeaa
 • salaa yhteydet sekä tunnistaa häirinnän
 • toimintalokiin (mobiilisovellus ja POKO) mahtuu 500 viimeisintä tapahtumaa

Näppäimistö

Näppäimistöllä voit kytkeä hälytykset pois henkilökohtaisella koodilla ja päälle suoraan yhdellä painikkeella. Lisäksi voit halutessasi sovitun uhkakoodin avulla lähettää POKOlle äänettömän hälytyksen. Näppäimistö on suojattu toistuvalta väärän koodin antamiselta, sekä siinä on toimintatilasta kertovat merkkivalot. Näppäimistön avulla voit myös kytkeä järjestelmään yötilan päälle.

Kaukosäädin

Kaukosäätimellä voit ohjata järjestelmää samalla tavalla kuten näppäimistölläkin, sekä kaukosäädin toimii samalla kätevästi avaimenperänä. Kaukosäädin lähettää signaalin vaihtuvan salauskoodin avulla salattuna, joten sitä ei voi siepata.

Älypistorasia

Älypistorasia on kauko-ohjattava pistoke, jonka tilan voit tarkistaa, sekä voit kytkeä sen päälle tai pois päältä mobiilisovelluksen avulla. Älypistorasian asetukset säilyvät muistissa myös mahdollisten virtakatkojen ajan, sekä se on suojattu ylijännitteeltä ja ylikuumenemiselta. Siihen on sisällytetty myös häirinnän tunnistus ja yhteyksien salaus.

Tämän lisäksi voit seurata pistokkeen läpi kulkevaa sähkönkulutusta mobiilisovelluksestasi. Älypistorasia seuraa kokonaisuudessaan virtaa, jännitettä sekä sen läpi kulkevaa virrankulutusta, ja se ilmoittaa siitä muuttamalla väriään. Vihreästä punaiseen väriin vaihtuva merkkivalo näyttää onko kyseessä virrankulutukseltaa pieni vai iso laite, ja voit halutessasi kiinnittää asiaan huomiota.

Ilmaisimet

Liikeilmaisin

Liikeilmaisin tunnistaa liikkeen jopa 12 metrin päästä ja hälyttää heti mikäli kiinteistöön yritetään tunkeutua. Liiketunnistin toimii myös hankalissa olosuhteissa digitaalisen lämpötilakompensoinnin ansiosta toiminta-alueen ollessa +5°c - +40°c. Alle 5°c lämpötilan meneviin kohteisiin saatavilla on erikseen ulkotunnistin (alempana). Normaali liikeilmaisin, kuten muutkaan ilmaisimemme eivät reagoi alle 20 kiloisiin sekä alle 50 senttimetriä korkeisiin lemmikkeihin.

Liike-/mikroaaltoilmaisin

Normaalin liikeilmaisimen ominaisuuksien lisäksi liike-/mikroaaltoilmaisin käyttää myös mikroaaltoja häiriön tunnistamiseen. Näin ollen tunnistin minimoi väärät hälytykset ja on oikea valinta tilaan, jossa on ilmastointilaitteita tai vaikkapa tulisija.

Liike-/lasirikkoilmaisin

Liike-/lasirikkoilmaisin täydentää normaalin liikeilmaisimen toimintoja havainnoimalla myös lasin rikkoontumisen. Ilmaisin tunnistaa liikkeen jopa 12 metrin päästä, kuten normaali liikeilmaisinkin, mutta lisäksi myös lasin rikkoontumisen jopa 9 metrin päästä. Liike-/lasirikkoilmaisin on varustettu kaksinkertaisella tunnistustavalla, jotta se eliminoi tehokkaasti väärät hälytykset.

Liikeilmaisin kameralla

Kamerallinen liikeilmaisin tarjoaa perinteisen liikkeestä aktivoituvan hälytyksen lisäksi myös still-kuvat hälytyksen aiheuttajasta. Ensimmäinen kuva hälytyksen aiheuttajasta on sovelluksessa jo alle 10 sekunnissa. Näin ollen hälytyksen sattuessa voitkin tarkastaa suoraan sovelluksestasi, mikä tai kuka hälytyksen aiheutti. Lisäksi kamerallinen liiketunnistin on varustettu taustavalolla, jonka ansiosta kuvat pysyvät tunnistettavina myös pimeällä.

Tunnistimen kamera kytkeytyy päälle ainoastaan hälytyksestä, muina aikoina kameraan ei pääse käsiksi. Tiedonsiirto on myös kamerallisessa liikeilmaisimessa salattua, sekä lisäksi ilmaisin on ohjelmoitu jättämään virhehälytykset tekemättä alle 20 kiloisista ja alle 50 cm säkäkorkeuden omaavista lemmikeistä.

Ulkoliikeilmaisin

Ulkoliikeilmaisin on nimensä mukaisesti suunniteltu ulkotilojen valvontaan, mutta sillä voi suojata myös muita normaalille liikeilmaisimelle haastavia tiloja kuten esimerkiksi ulkovarastoja, katoksia ja vajoja. Ulkoliikeilmaisin on suojattu älykkäällä algoritmilla, joka estää lemmikkien (max korkeus 80cm), huojuvien puiden sekä lintujen ja hyönteisten aiheuttamat hälytykset. Ilmaisimen muita ominaisuuksia:

 • ilmaisimen oma suojaus tunnistaa mikäli ilmaisin yritetään maalata pimentoon tai peittää esimerkiksi tarroilla
 • toimii myös alhaisissa ja korkeammissa lämpötiloissa (-25°c - +60°c)
 • roiskevesi- ja pölytiivis
 • sabotaasisuojattu, häirinnän tunnistus sekä yhteydet salattu

HUOM. Ulkoliikeilmaisin saatavilla toistaiseksi valitettavasti vain valkoisena.

Lasirikkoilmaisin

Lasirikkoilmaisin on pienikokoinen ilmaisin ja se havaitsee sekä hälyttää lasin rikkoontumisen jopa 9 metrin päästä. Siinä on kaksinkertainen tunnistustapa, jotta se eliminoi tehokkaasti väärät hälytykset. Lasirikkoilmaisimessa on myös sabotaasisuojaus sitä kohtaan kohdistuvia mahdollisia ilkitöitä varten, sekä myös lasirikkoilmaisin salaa datansa ja tunnistaa mikäli sen dataliikennettä häiritään.

Ovi-ilmaisin

Ovi-ilmaisin hälyttää, mikäli sen sisältämät magneetit erotetaan toisistaan hälytysten ollessa kytkettynä päälle. Ovi-ilmaisin voidaan asentaa kaikenlaisiin oviin, tai esimerkiksi ikkunaan tunnistaakseen ikkunan avauksen. Magneettikytkin on kestävä ja sitä voidaan käyttää jopa miljoona kertaa. Ovi-ilmaisin sisältää myös sabotaasisuojauksen, sekä häirinnän tunnistuksen ja datan salauksen.

Ovi-ilmaisin iskutunnistuksella

Normaalin ovi-ilmaisimen lisäksi ovi-ilmaisin iskutunnistuksella reagoi tärinään sekä iskuihin. Lisäksi ilmaisin tunnistaa, mikäli sen kallistuskulma muuttuu esimerkiksi mahdollisen vääntämisen seurauksena.

Sireenit, paloilmaisimet ja vesivuotoilmaisin

Sisäsireeni

Sisäsireeni tulee POKOlla kokonaisuuksissa aina mukaan. Sisäsireeni antaa merkkiäänet poistuttaessa ja saavuttaessa kohteeseen, sekä hälyttää kuuluvalla äänellä kun järjestelmään kytketty tunnistin reagoi ja pyrkii karkottamaan mahdolliset tunkeilijat. Kova äänenvoimakkuus tehostaa myös mahdollisten sivullisten huomion tilanteeseen, ja lisää näin ollen mahdollisia silminnäkijähavaintoja. Sisäsireeni näyttää myös järjestelmän toimintatilan (päällä/pois). Sireeniin on sisällytetty sabotaasisuojaus, sekä myös sisäsireeni suojaa datan siirtämisen ja tunnistaa mahdollisen häirinnän.

Ulkosireeni

Ulkosireeni on suunniteltu nimensä mukaisesti ulkotiloihin, mutta mikään ei estä sitä asennettavan myös tarvittaessa sisätiloihin. Ulkosireeni antaa merkkiäänen poistuttaessa ja saavuttaessa, sekä mahdollisen hälytyksen tullessa hälyttää äänen sekä lisäksi valojen avulla. Ulos asennettuna sireenin ääni kantautuu laajalle alueelle ja näin ollen myös mahdollisten silminnäkijähavaintojen määrä voi lisääntyä. Sireenin hälytyksen pituutta ja äänenvoimakkuutta voidaan säätää haluamallenne asetukselle. Myös ulkosireeniin on sisällytetty sabotaasisuojaus, sekä häirinnän tunnistus ja yhteyksien salaus.

Savu- ja lämpötilailmaisin

Savu- ja lämpötila-ilmaisin tarkkailee huonetta kellon ympäri ja toimii myös itsenäisesti ilman keskusyksikköä. Ilmaisin hälyttää mikäli se havaitsee savua tai mikäli lämpötila nousee äkillisesti. Myös savu- ja lämpötila-ilmaisimeen on sisällytetty sabotaasisuojaus, häirinnän tunnistus sekä se yhteyksien salaus.

Savu-, lämpötila- ja häkäilmaisin

Ilmaisin reagoi palo- ja lämpö-ilmaisimen ominaisuuksien lisäksi myös häkään.

HUOM. Savu-, lämpötila- ja häkäilmaisimet on myös mahdollista ketjuttaa toimimaan yhtenä isompana kokonaisuutena.

Vesivuotoilmaisin

Vesivuotoilmaisin hälyttää heti mikäli se havaitsee tarvittavan määrän vettä ympärillään - hälytys myös lakkaa viimeistään silloin, mikäli vesi kuivuu. Se havaitsee alkavan vesivuodon jo muutamassa millisekunnissa ja tunnistaa vuodon näin ollen jo ennen isojen vahinkojen syntyä. Vesivuotoilmaisin on vesisuojattu nikkelipintaisin liitännöin, sekä siihen on sisällytetty häirinnän tunnistus sekä yhteyksien salaus.

Kiinnostuitko jostakin tietystä lisäilmaisimesta? Ota meihin yhteyttä ja räätälöidään teille sopiva paketti!